Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i bazylią

Pierwsza focacchia z „udziwnieniami” oczywiście autorstwa serduszka. Pychota!

Ciasto z przepisu na ciasto podstawowe.

Focacchia z pomidorkami koktajlowymi i bazylią

Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i bazylią

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 4
  • Poziom trudności: średnie

Składniki:

  • ciasto na focacchię
  • PRZYBRANIE:
  • 12 – 16 pomidorków koktajlowych, przepołowionych
  • gruboziarnista sól morska
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • łyżka oliwy extra vergine
  • listki świeżej bazylii

Przygotowanie:

  1. Przygotuj ciasto według przepisu.
  2. Po ułożeniu ciasta na blachę, przybierz je pomidorami (miąższem do góry). Wciśnij je lekko w ciasto. Skrop oliwą.
  3. Piecz 20 – 25 minut na złotobrązowo.
  4. Posyp listkami bazylii i świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Podawaj na ciepło.

Published on by

Comments

comments

Tagi: , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *