Pierwsza focacchia z „udziwnieniami” oczywiście autorstwa serduszka. Pychota!
Ciasto z przepisu na ciasto podstawowe.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i bazylią
Składniki:
- ciasto na focacchię
- PRZYBRANIE:
- 12 – 16 pomidorków koktajlowych, przepołowionych
- gruboziarnista sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz
- łyżka oliwy extra vergine
- listki świeżej bazylii
Przygotowanie:
- Przygotuj ciasto według przepisu.
- Po ułożeniu ciasta na blachę, przybierz je pomidorami (miąższem do góry). Wciśnij je lekko w ciasto. Skrop oliwą.
- Piecz 20 – 25 minut na złotobrązowo.
- Posyp listkami bazylii i świeżo zmielonym pieprzem.
- Podawaj na ciepło.
Comments
Tagi: Bazylia, Focacchia, Kuchnia włoska, Pomidorki koktajlowe
Dodaj komentarz