Drugi ze składników dzisiejszego obiadku. Też niczego sobie.
Przepis pochodzi z bloga ABC Dieta od kuchni
Kotlety mielone z indyka
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 1 duża cebula (ok. 150 g)
- kilka gałązek natki pietruszki
- 3 łyżki otrąb owsianych (ok. 45 g)
- 2 jajka
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
- Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy.
- Mielimy mięso z piersi z indyka (albo wyjmujemy z paczki ;)). Do mięsa dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, jajka, przyprawy i podsmażoną cebulkę.
- Wszystko mieszamy i dodajemy otręby (taką ilość, aby nasze kotlety ładnie się skleiły). Formujemy nie za grube kotleciki
- Następnie podsmażamy je na rozgrzanej patelni (na oliwie) na wolnym ogniu z każdej strony.
Dodaj komentarz