Kotlety mielone z indyka

Drugi ze składników dzisiejszego obiadku. Też niczego sobie.

Kotlety 2 Kotlety 1

 

Przepis pochodzi z bloga ABC Dieta od kuchni

Kotlety mielone z indyka

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • Recipe type: Drób

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 duża cebula (ok. 150 g)
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 3 łyżki otrąb owsianych (ok. 45 g)
  • 2 jajka
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy.
  2. Mielimy mięso z piersi z indyka (albo wyjmujemy z paczki ;)). Do mięsa dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, jajka, przyprawy i podsmażoną cebulkę.
  3. Wszystko mieszamy i dodajemy otręby (taką ilość, aby nasze kotlety ładnie się skleiły). Formujemy nie za grube kotleciki
  4. Następnie podsmażamy je na rozgrzanej patelni (na oliwie) na wolnym ogniu z każdej strony.

Published on by

Comments

comments

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *