Łosoś z suszonym pomidorem i mozzarellą

Przepis z programu: Warsztaty smaku Kuchni+: dania z ryby. Autor: Tomasz Jakubiak.

Całkiem smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu rybka.


Łosoś z suszonym pomidorem i mozzarellą

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 1
  • Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • filet z łososia;
  • 1 suszony pomidor;
  • 1 gruby plaster mozzarelli;
  • oliwa;
  • pieprz;
  • bazylia;
  • oregano;

Przygotowanie:

  1. Filet z łososia (po umyciu, wysuszeniu i sprawdzeniu czy nie ma przypadkiem ości) skropić oliwą, posypać solą oraz pieprzem. Na filecie ułożyć suszonego pomidora, posypać bazylią, oregano oraz ułożyć kawałek mozzarelli. Całość zapiekać w piekarniku około 10 minut (w przypadku większego, grubszego filetu trochę dłużej).

  2. Po upieczeniu można posypać filet świeżą, porwaną bazylią.
  3. UWAGA! Nie polewajmy łososia sokiem z cytryny po upieczeniu bo mozzarella zrobi się gumowata jak cholera.

Published on by

Comments

comments

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *