Roladki z indyka

A to już kolacja, niezwykle dietetyczna, a mimo to całkiem smaczna 😉 Kupiłem sznycle z piersi indyka w sklepie w kropki, a że nie chciało mi się podrabiać schabowych to taki koncept wyprodukowałem.

1-2013-02-10-19-54-522-2013-02-10-20-08-213-2013-02-10-20-35-34

Roladki z indyka

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 3
  • Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 1 opakowanie sznycli z piersi indyka (400 g)
  • 1 cebula
  • 1 średnia papryka
  • ostra musztarda (ziarnista, sarepska… jaką kto lubi)
  • przyprawa do kurczaka (ja użyłem Złocistego Kurczaka z Kamisa czy jakoś tak)
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Sznycelki wyjmujemy z paczki, myjemy, suszymy i lekko rozbijamy z obu stron.
  2. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski.
  3. Sznycla z jednej strony smarujemy musztardą, posypujemy przyprawą (od serca tak), układamy po kawałku cebuli i pasku papryki, zwijamy zgrabną roladkę.
  4. Spinamy roladki jakąś wykałaczką.
  5. Rozgrzewamy piekarnik do 180* C.
  6. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, i obsmażamy roladki na złoto z wszystkich stron.
  7. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą i wstawiamy do piekarnika na 15 – 20 minut. Obok roladek możemy ułożyć pomidorki koktajlowe, paprykę i inne warzywa.
  8. Z bagietką upieczoną z oliwą, czosnkiem i morską solą i przesmażonym szpinakiem wchodzi świetnie. Smacznego.

Published on by

Comments

comments

Tagi: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *