A to już kolacja, niezwykle dietetyczna, a mimo to całkiem smaczna 😉 Kupiłem sznycle z piersi indyka w sklepie w kropki, a że nie chciało mi się podrabiać schabowych to taki koncept wyprodukowałem.
Roladki z indyka
Składniki:
- 1 opakowanie sznycli z piersi indyka (400 g)
- 1 cebula
- 1 średnia papryka
- ostra musztarda (ziarnista, sarepska… jaką kto lubi)
- przyprawa do kurczaka (ja użyłem Złocistego Kurczaka z Kamisa czy jakoś tak)
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Sznycelki wyjmujemy z paczki, myjemy, suszymy i lekko rozbijamy z obu stron.
- Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski.
- Sznycla z jednej strony smarujemy musztardą, posypujemy przyprawą (od serca tak), układamy po kawałku cebuli i pasku papryki, zwijamy zgrabną roladkę.
- Spinamy roladki jakąś wykałaczką.
- Rozgrzewamy piekarnik do 180* C.
- Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, i obsmażamy roladki na złoto z wszystkich stron.
- Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą i wstawiamy do piekarnika na 15 – 20 minut. Obok roladek możemy ułożyć pomidorki koktajlowe, paprykę i inne warzywa.
- Z bagietką upieczoną z oliwą, czosnkiem i morską solą i przesmażonym szpinakiem wchodzi świetnie. Smacznego.
Dodaj komentarz