Grillowany indyk z pomidorkami koktajlowymi

Taki sposób na przełknięcie indyka 😉

Grillowany indyk z pomidorkami koktajlowymi

  • Czas przygotowania:
  • Czas gotowania:
  • Total time:
  • Yield: 2
  • Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 2 sznycle z indyka
  • garść pomidorków koktajlowych
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • zioła włoskie (rozmaryn, tymianek, oregano i co tam kto lubi)
  • ostra paryczka (świeża lub suszona)
  • 1 – 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Filety z indyka myjemy, suszymy, lekko rozbijamy pięścią, żeby nie pokaleczyć mięsa, nacieramy solą, pieprzem, solidnie ziołami, papryczką i czosnkiem. Odstawiamy w chłodne miejsce na min. 30 minut.
  2. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki.
  3. Rozgrzewamy odrobinę oliwy na patelni do grillowania, grillujemy sznycelki aż nabiorą ładnego prążkowanego kolorku z jednej i drugiej strony. Zdejmujemy indyka z patelni wkładamy do jakiejś miski i przykrywany folią aluminiową.
  4. Na patelnię wrzucamy pomidorki, dolewamy trochę octu balsamicznego i solidnie smażymy.
  5. Jak już pomidorki się usmażą, to wyjmujemy na talerz indyka, dokładamy pomidorki, polewamy cudownościami z patelni. Podajemy np. z brokułami z pary polanymi oliwą i posypanymi wyciśniętym czosnkiem albo z grillowaną bułą 😉 Smacznego!

Published on by

Comments

comments

Tagi: , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *